Szénhidrogén ipari felhasználás

Az INCONTTECH® biológiailag lebomló, ipari lemosó folyadék használható az olajkitermelés területén célzottan azzal a szándékkal, hogy a folyamatközti víztartalmat az enyhén mineralizált formájú folyadék segítségével csökkentsük, ezáltal a termelés hatékonyságát növeljük.

Összetevői bizonyos nem ionos felületaktív anyagok, amik között nem szerepelnek a szerves klór származékok. Az olaj-víz emulzió kialakulását megakadályozzák, a szeparált víz magas tisztasági foka maradéktalanul garantálható.

A víz-injektációs kőolaj kitermelés során az INCONTTECH® alkalmazása a vizes technológia hatékonyságának jelentős javulását eredményezi, aktiválja a kapilláris és diffúziós vízkinyerés folyamatát az olaj nyomásának fajlagos emelésével és a nedvesítési hatás csökkentésével.

Az INCONTTECH® elősegíti az olaj film lemosódását és a hidrolizációs folyamat kialakulását. Csökkenti az ásványi anyagok feldúsulási folyamatát és egyben felgyorsítja az olaj kapilláris kiszoríthatóságát, valamint a rétegek fázisáteresztő-képességét. Mindezt a hosszú szénatom láncú formációkra gyakorolt szelektív hatásmechanizmusával képes elérni.

A legtöbb jelenleg használt vegyszer stabil emulziót képez az adalékokkal, ezáltal romlik fázisáteresztő-képesség, következésképpen az olajkitermelés. Az INCONTTECH® elősegíti az interfázis kötések feltörését és a szerves fázisok összeolvadását, hatékonyan csökkentve ezáltal az olaj-víz emulzió arányt a kinyerő szivattyú állomásnál.

Az INCONTTECH® kőolaj kitermelés során történő használata semmilyen változtatást nem igényel a meglévő technológia tekintetében. Ebben a folyamatban a reagens semmilyen formában nem gyakorol káros hatást az ökoszisztémára. Ezen túlmenően, hatását nem só-képző reagensként fejti ki, amely rendkívül fontos a vízzáró rétegek tekintetében.

A rétegek közötti vizek túlzott, káros anyag telítettsége a káros összetevők kontrollálatlan felszínre jutásához vezet, jelentős károkat okozva a mezőgazdasági földek minőségében minden ezzel járó következménnyel.

Az INCONTTECH® biológiailag lebomló, ipari mosószer koncentrátum kőolaj származékokkal szennyezett talaj rekultivációs mosása során történő használata kedvezően hat a só- és szénhidrogén koncentráció képződésének csökkentésére. A nyílt földfelszínre kiömlött balesetveszélyes olajszármazékok ártalmatlanítása során elősegíti a maradék szén-hidrogén vegyületek biológia lebomlását, megkönnyíti a növények fotoszintézisét és növekedését.

Az INCONTTECH® paraffinokra gyakorolt speciális hatása folyósabbá teszi azokat még alacsonyabb hőmérsékleten is, növelve ezzel a műszaki termelő- és kiszolgáló folyamatok hatékonyságát. A kőolaj feldolgozásával, szállításával és tárolásával járó költségek összességében csökkennek.