Graffiti eltávolítás

A graffitik előállításához alkotóik előszeretettel alkalmaznak különféle festékeket és tintákat. A magukban hordozott művészi tartalmuk ellenére bizonyos vélemények szerint a graffitik nem az épületekhez és egyéb felületekhez szervesen tartozó jelenségek. Viszonylag rövid ideig tart egy ilyen alkotás elkészítése, nem beszélve a minden művészi tartalmat nélkülöző vandál firkákról, de annak eltávolítása rendkívül sok időt, pénzt és energiát emészt föl. A fejlettebb országokban gyakran törekszenek az eltávolításukra, amihez különböző oldószereket és vegyszereket használnak, vagy éppen átfestenek egy fedőréteggel. Sajnos léteznek olyan időtálló művek, amik ez alól a fedőréteg alól is tartósan kilátszanak.

Nehéz feladat nyom nélkül eltávolítani a graffiti-ket, hiszen azok készítői a festékanyagok széles tárházát alkalmazzák megalkotásukhoz, ráadásul ezek az anyagok nagyon gyorsan képesek beszívódni a porózus felületekbe.

Az általunk fejlesztett INCONTTECH® ipari lemosó folyadék bizonyítottan alkalmas a graffitik, bizonyos ragasztó szalag maradványok, rágógumi foltok és különféle jelölésre használt filcek nyomainak eltávolítására.

Alapvető előnyök:

  • környezetbarát felhasználás,
  • egyszerű, felhasználóbarát eljárás,
  • gyöngéd, felületkímélő tisztítás,